הסערה סביב התמונה המשותפת של הכוכב המצרי, מוחמד רמדאן, והזמר הישראלי, עומר אדם, עדיין לא שככה לחלוטין. אחד מסממני הסערה היא הצהרתו של הכוכב שיופיע ברשות הפלסטינית. אולם משאל רחוב שערך אחד מערוצי הטלוויזיה המצרים הביא קולות מעניינים למדי עם הלך רוח מעט שונה.
"נשיא המדינה הזאת בעצמו עשה שלום עם ישראל, אז למה שאני אשנא את ישראל" אמר אחד המשיבים. "כל אומן מצטלם עם אומן אחר, או זמרת מצטלמת עם זמרת אחרת או אשת תקשורת עם אשת תקשורת אחרת. אין פה סיפור. למה שאנחנו לא נפיק תועלת מהם והם יפיקו תועלת מאיתנו בתחום התרבותי והמדעי?".
הפובליציסט אוסמה אל-רזאלי כתב בטורו בעיתון אל-אהראם דברים ברוח דומה: "אני תוהה מה היה על רמדאן לעשות במצב הזה? לרוץ כשהוא רואה את האיש (עומר אדם) או לסרב להגיד לו שלום? ומדוע הסירוב? הוא כמו כל הצעירים במצרים בגילו יודע שישראל היא מדינה שיש לה יחסים רשמיים עם מצרים ויש לה שגרירות ושגריר".
יש במצרים גם כאלו שבשבילם יחסים עם ישראלים הוא בכלל לא דבר חדש שיש להתרגל אליו. ההיסטריון מאג'ד פארג', שכבר ביקר בישראל, אמר בריאיון לכאן חדשות כי "הקשרים צריכים להיות נורמליים כמו קשרי אמריקה ויפן אחרי מה שקרה בפרל הארבור".
"הותקפתי קשות", אמר פארג' על התגובות לביקורו בישראל. "אך בסיכומו של דבר אני גאה שהצלחתי לשנות דעותיהם של אנשים רבים במצרים. הבעיה היא שאף אחד לא מנסה להסביר לאנשים את ההשלכות, שהנרמול פועל לטובת שני הצדדים. יש הרבה תומכים לנרמול אך הם נמצאים בשכבות המשכילות והנאורות יותר מאשר בשכבות העממיות במצרים".