אם לא הספיקה הקורונה, עכשיו הגיעה תורה של מחלת הכולירה שמתפשטת בשבועות האחרונים בממדים נרחבים ברחבי סוריה, בעיקר במעוזים של מתנגדי אסד בצפון המדינה, היכן שמצב התשתיות והמים בכי רע. לפי נתונים שפרסם ארגון יוניצ"ף של האו"ם, יותר מ-20,000 מקרי תחלואה של כולירה תועדו בכל רחבי המדינה, ועשרות נדבקים כבר מתו כתוצאה מהמחלה.
מוחמד א-סאלם הוא רופא סורי שעושה בימים אלה את הציר שבין טורקיה לצפון סוריה בניסיון לזהות במהירות את מוקדי תחלואת הכולירה. אלא שבריאיון מיוחד לכאן חדשות הוא מתאר את המשימה שלו כקשה במיוחד: "בשבוע שעבר הייתי בצפון מערב סוריה, היו חילופי אש בין פלגים. נאלצתי להישאר במקומי שבוע או 10 ימים, לא יכלתי לצאת לטורקיה בגלל חילופי האש. יש אזור בעפרין שהנהר היה מזוהם, נאלצנו לקחת בדיקות ולצערנו הן יצאו חיוביות, התעכבנו בהגעה למקרים האלו. המחלה התפשטה יותר".
הפעם האחרונה שהכולירה התפשטה בסוריה הייתה ב-2009, אלא שמאז סוריה חוותה מלחמת אזרחים עקובה מדם. אסד אמנם החזיר את השליטה על לא מעט שטחים, אך עדיין המדינה חרבה ומחולקת לכמה מוקדי שליטה רופפים.
הכולירה לא עוצרת בסוריה. לאחרונה היא התפשטה משם גם לשכנה ממערב, לבנון, היכן ששוהים למעלה ממיליון פליטים סורים שנמלטו מהמלחמה. מאות מקרי תחלואה של כולירה תועדו בארץ הארזים לראשונה משנות התשעים וגם כמה מקרי תמותה. מדינה שגם כך נמצאת בקריסה והכולירה היא הדבר האחרון שהיא צריכה.
א-סאלם רומז בשיחה עם כאן חדשות, כי התפשטות הנגיף צריכה להדאיג גם את ישראל: "המגפה לא יודעת גבולות. אחר כך זה התפשט ללבנון, יכול להיות זה יעבור לירדן או למדינות אחרות. הנחת המוצא הוא שהנדבק הראשון הגיע לסוריה מעיראק".